fredag 11. desember 2009

Badestrender i Skudenesområdet

Vil du bade i Skudenesområdet er det er godt utvalg av strender. I 2008 var jeg og tok noen bilder av disse strendene som vi har brukt i en Skudeneshavnbrosjyre. Her kommer en oversikt over anbefalte badestrender i Skudeneshavnområdet.

Stavasanden

Stavasanden ligger ved idrettshuset på Ferkingstad og er mye benyttet på fine dager. Denne stranden er lett tilgjengelig med parkering rett ved stranden.

Sandhålandsanden

Denne stranden ser en når en kjører på RV47. Her er det egentlig flere strender ved siden av hverandre. Sandhåland Camping er i gangavstand til denne stranden.

Sandvesanden

Sandvesanden er den mest populære stranden i området. Denne er også lett tilgjengelig med god parkering. Det er tilrettelagt for at bevegelseshemmede skal få tilgang til stranden. Mjølhussanden ligger også rett sørvest for denne stranden.


Det er store områder tilgjengelig på Sandvesanden.


I sesongen er det satt opp volleyballnett som er til fritt bruk for alle besøkende.

Sandholmen

Sandholmen er best tilgjengelig fra båt. Men fra Syre båthavn kan en enkelt gå til stranden også. Her er det en del som er på selve holmen og en del på land. Stupemuligheter er det også, men pass på at det er dypt nok før du hopper i det!

Vikane

Vikane ved Lahammar er "Bystranden". Denne er tilgjengelig i gangavstand fra sentrum av Skudeneshavn og brukes flittig på fine sommerdager.